Dilluns 6 de febrer, els alumnes van tenir una visita especial. Convidat per la professora Maria Hernández, del Departament de Llengua i literatura Castellana, vingué en Pedro Guerrero, ludòleg i crític de videojocs, a donar una petita conferència sobre com la mitologia, en especial la grecollatina, que és la que ara estan estudiant a 3r d’ESO (Optativa deCultura Clàssica), encara està en vigor al món audiovisual, com ara al cinema, però també als videojocs.

Els alumnes van participar activament, responent les preguntes que el Pedro llençava a l’aire. Mentre parlàvem d’Artemisa, Ares, Perseu i Ulisses i  alhora sortien Lara Croft, Batman, Els Jocs de la Fam i el Mario Bros.

Podeu gaudir del contingut seguint aquest enllaç a Youtube amb l’esperança que, a partir d’ara, veieu com les històries de la Grècia Clàssica encara perduren i, gràcies al concepte d’economia narrativa, seguiran existint durant molt més temps.

Després de la classe, el Pedro va destacar molt positivament que un dels alumnes remarqués la desigualtat de gènere entre els herois i les princeses. Com que el Pedro també fa xerrades de TIC i gènere, entre d’altres coses, va ser un plaer per ell poder dedicar un moment a aquesta qüestió i va convidar als assistents a crear nous models narratius, on les dones també siguin aventureres i protagonistes.

Per a més informació i consultes personalitzades sobre l’ús conscient de videojocs i prevenció de noves addiccions, us podeu posar en contacte amb el Pedro:  ludologia.bcn@gmail.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *