Celebració del 75è aniversari de l’Institut Montserrat

El passat 27 d’abril es va fer l’acte central de la celebració del 75è aniversari de l’Institut. En iniciar l’acte, la Directora, Sra. Núria Garcia, va dirigir unes paraules als reunits i va donar la benvinguda als assistents i en especial a la Sra. Mara Jesús Mier, secretària general del Departament d’Ensenyament i presidenta del Consorci d’Educació de Barcelona, al Sr. Aleix Gabarró, sotsdirector general d’Ordenació Curricular i exdirector de l’Institut i al Sr. Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació va explicar el contingut de l’acte que tindria dues parts, la primera, la presentació del mapa de la Generalitat Republicana trobat al seminari de Geografia i Història a càrrec de l’Elionor Sellés, cap de l’esmentat seminari  i, la segona part, l’homenatge a l’escriptora Montserrat Roig, antiga alumna de l’Institut.

L’homenatge es va encetar amb una taula rodona sobre l’escriptora amb la participació de Betsabé Garcia, autora d’Amb uns altres ulls,una biografia de l’escriptora, Montserrat Cots, catedràtica emèrita de Literatura francesa a la Universitat Pompeu Fabra i companya d’estudis de la Montserrat Roig a l’Institut  i Conxita de Juan, igualment companya de generació a l’Institut. La taula rodona va ser moderada per l’Albert Planelles, antic professor de llengua i literatura catalana del centre.

A continuació els alumnes van llegir uns fragments de l’obra literària, d’assaig i d’articles de premsa de l’homenatjada Montserrat Roig

Van tancar l’acte els parlaments de les autoritats, el Sr. Miquel Àngel Essomba i la Sra. Maria Jesús Mier. El  Sr. Miquel Àngel Essomba i la Sra. Raquel Prado, Assessora de la regidoria d’Educació del districte de Sarrià-Sant Gervasi, van fer lliurament a l’Institut de la reproducció de l’obra d’Emili Armengol, La porta de Sarrià, símbol del districte.

La intensa pluja no va permetre realitzar el ball previst de l’alumnat de 1r de batxillerat i descobrir la placa d’homenatge a la Montserrat Roig. El monòlit, que des d’aquell dia resta al pati de l’Institut, conté unes paraules de l’escriptora que rememoren el jardí de l’Institut Montserrat.

 

Text de la placa homenatge a Montserrat Roig

El jardí del Montserrat era un jardí ampli, de formes desordenades, potser un pèl salvatge, desbordat per la vegetació, ple d’espais misteriosos i d’un bosc de pins que baixava amb un pendent suau (…) per a mi aquell jardí va significar la llibertat.

(traduït del castellà) Tele/eXpres, 9 de maig de 1975.

Fer clic en una foto per veure gran
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.