Com és tradició al nostre Institut, al començament de cada curs i, a proposta dels seminaris de ciències socials i economia, es fa l’acte d’inauguració del curs per a l’alumnat de segon de batxillerat amb una conferència a càrrec d’una personalitat de renom en l’àmbit acadèmic o professional. Aquest curs per raons alienes a l’organització aquesta conferència s’ha hagut de posposar diversos cops.
 
Finalment l’alumnat de segon de batxillerat ha pogut gaudir de l’acte inaugural del curs 2019-2020 que enguany ha consistit en la conferència  Ens enganyen els mitjans? Ens confonen les xarxes? Ens n’hauríem de preocupar? del mestre, periodista i director de VilaWeb En Vicent Partal. Amb aquesta conferència, el director de VilaWeb ha aconseguit transmetre al nostre alumnat que cal estar alerta davant de les fakes news i que la millor protecció és contrastar la informació abans de creure-la ingènuament.
Amb exemples de gols fabulosos inexistents, o l’experiència viscuda per ell mateix com a corresponsal de TVE durant les protestes de la plaça de Tian’anmen a la Xina, Vicent Partal ha deixat clar que cal tenir precaucions abans de creure i transmetre informacions que poden ser, com a mínim, poc ajustades a la realitat, o directament falses.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.