La setmana del 2 al 6 de Maig va ser la setmana sense mòbil a l’ESO. Aquesta iniciativa va sorgir de la comissió mixta formada per professorat i  famílies del centre amb l’objectiu que l’alumnat d’ESO  desconnecti dels dispositius mòbils i inverteixi el seu temps en altres activitats.

Les estones de pati han estat les més afectades, ja que són, normalment, estones en què  l’alumnat pot utilitzar el telèfon. Durant aquest temps s’han organitzat diferents activitats d’educació física al pati, s’ha habilitat una aula per jugar a escacs i a jocs de taula i una altra com a karaoke. A més, l’alumnat ha portat jocs de cartes.

Cal destacar la bona actitud amb què l’alumnat ha rebut aquesta proposta. Segurament també ha ajudat el fet que la classe que menys ha utilitzat el mòbil,  serà recompensada amb una sortida a un scape room, gentilesa de l’AFA de l’institut.

Des de les tutories ja feia unes setmanes que s’estava treballant el tema per conscienciar de l’ús, a vegades excessiu, que es fa del mòbil i de quines pautes es poden seguir per reduir-ne l’ús.

Divendres s’ha enviat una enquesta al professorat, a l’alumnat i a les famílies per fer-ne una valoració i Cartell setmana sense mòbil poder extreure’n les conclusions adients

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.