Aquest curs 2016/17, un grup d’alumnnes de 1r de batxillerat, la majoria dels quals cursem l’assignatura de Literatura Castellana, hem tingut l’oportunitat de viatjar a la ciutat de Còrdova els dies 8, 9 i 10 de maig amb la finalitat de realitzar una “ruta literària”.

Aquest viatge, organitzat pel Seminari de Llengua Castellana, ens ha ofert la possibilitat d’admirar la famosa Mezquita-Catedral, entre d’altres monuments com l’Alcázar de los Reyes, la Sinagoga, la Judería, las Caballerizas Reales o el Museo Julio Romero de Torres. Però a més va cumplir el seu objectiu d’immersió literària sota el lema “la poesía no es solo para leerla, sino para recorrerla”, visitant els llocs que van servir d’inspiració a poetes com Luis de Góngora, Federico García Lorca o Ricardo Molina i respirant el mateix ambient que es retrata en els seus poemes.

Així mateix, aquesta sortida es fa coincidir amb la Fiesta de los patios, declarada Patrimoni de la Humanitat. Per això, vam poder visitar alguns dels patis més espectaculars i gaudir de la seva explosió de flors i plantes, un dels elements més atractius de Còrdova. Aquests patios, els propietaris dels quals els cuiden amb molta cura durant tot l’any per participar en el concurs que convoca la ciutat, ens van captivar amb la seva profusió de colors, olors i sensacions.

Malgrat la intensa agenda, vam disposar de prou temps per tafanejar lliurement per la ciutat, recórrer els seus carrerons del nucli antic i deixar-nos portar pels seus perfums, sabors, olors… En definitiva, aquesta sortida de ruta literària ens ha suposat una ocasió excepcional de descobriment, cohesió de grup i adquisició d’experiències. Tot això portat amb una magistral organització!

Aquí teniu l’enllaç del vídeo del viatge.

https://drive.google.com/file/d/0B12qU2RXkVvLR3FFby1wcERVNjA/view?usp=sharing

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.