El divendres 26 de maig va tenir lloc la celebració del 75è aniversari. Va ser un moment de retrobada entre antics alumnes, professors d’ara i d’abans i personal no docent. Vam gaudir d’un temps magnífic i tot plegat va ser una vetllada molt agradable.

A mesura que els convidats entraven passant la reixa del jardí, se’ls va lliurar una etiqueta on s’indicava el nom i l’any de la promoció. Aquesta identificació va facilitar les trobades entre les diferents promocions.

La sala d’actes va restar oberta de bat a bat tot el temps de la celebració per mostrar un recull de fotografies, ordenades cronològicament, que havien estat cedides pels diferents protagonistes.

A l’hora prevista va començar l’acte amb la salutació de la directora, Sra. Núria Garcia.   Tot seguit la coral “75 aniversari” va interpretar diferents peces, acabant amb Gaudeamus Igitur entonat per tothom dempeus. Cal dir que aquesta coral es va formar per professorat actual i antic amb l’objectiu de participar en la celebració del 75è aniversari a manera de continuació d’una coral que havia existit anys enrere.

Tot seguit es va convidar a persones de diferents generacions a explicar records del seu pas per l’Institut. “Veus del Montserrat” va començar amb les “noies” de la primera generació, representades per Anna Bord i Montserrat Lerma, alumnes que van fer el Batxillerat de 1942 a 1952 i que van estudiar a l’edifici de l’actual Circulo Ecuestre. A continuació, l’Helena Puigdomènec i l’Elisabeth Laplana, van parlar en nom de les promocions dels anys cinquanta, aquestes alumnes ja van estudiar a la torre del carrer Copèrnic.  Dels anys setanta en va parlar l’Anna Corrons que va començar fent EGB amb Laura Masip (mestra molt admirada que provenia de l’escola republicana) a l’actual pavelló i després el batxillerat a l’edifici nou. Ricard Pérez, representant de l’Institut Montserrat mixt, ens va fer una síntesi del seu BUP i COU a finals dels vuitanta. Amb un altre nom (ESO) també va estudiar a l’institut la Carlota Nogués que ens va explicar els seus records  de l’any 2007 quan va acabar l’ESO. L’acte es tancà amb l’Èlia Corriu i l’Isabel Méndez, alumnes de primer de batxillerat que estan fent el seu treball de recerca a partir d’entrevistes a antigues alumnes del Montserrat.

A continuació va començar el sopar i la nit va acabar amb les fotografies de les diferents promocions, així com una de conjunta de tot el professorat que estava present en el sopar.

Aquí teniu unes quantes fotografies per recordar aquell vespre. Fins el centenari!!

 

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.