, ,

Intercanvi Lyon

Enguany, els alumnes de francès de 1r de Batxibac, 1r de batxillerat de francès primera llengua estrangera  i optativa tornen a participar en l’intercanvi Barcelona-Lió que es duu a terme amb el Lycée de Val de Saône à Trévoux.

Divendres 19 al matí han visitat Villefranche amb una guia i han estat rebuts pels seus correspondants amb un petit berenar al Lycée.

 

,

Sortida al cinema

El departament de llengua i literatura catalana va organitzar una sortida al cinema Renoir Floridablanca per veure la pel·lícula La pell freda,adaptació de la novel·la homònima de l’escriptor català Albert Sánchez Piñol.
La pell freda (Sánchez Piñol, 2002) és una de les novel·les escrites en llengua catalana més llegida d’aquest segle; l’alumnat de l’institut Montserrat la sol tenir com a lectura prescriptiva a 4t d’ESO i és per tot això que vam considerar interessant veure’n, ara, l’adaptació cinematogràfica.

Tot l’alumnat de 1r de batxillerat i el de 4t d’ESO van gaudir d’aquesta activitat cultural totalment de franc pocs dies abans de les vacances de Nadal.

L’experiència va ser tot un èxit: va agradar als alumnes que ja havien llegit la novel·la i, també, va engrescar als que ho faran enguany.

, ,

Guanyadores 4ª edició JovEmprèn

Un anys més, els alumnes de Batxillerat d’Economia de l’empresa han participat en el concurs JovEmprèn del centre i Teatre de Sarrià. Aquest curs s’han pogut presentar finalment 6 equips d’alumnes de 2n de Batxillerat. Però a més a més un d’ells ha resultat guanyador amb el primer premi. Es tracta de “Revolució en femení”, presentat per Berta Cascante, Clàudia Folguera,  Marina Garrabou i  Ona Torrents. Felicitats a les guanyadores i als participants!

Aquí teniu l’enllaç amb el vídeo que explica la idea

https://youtu.be/CI_WzbiMzYU

 

, ,

Visita cadena muntatge SEAT Martorell

El dia 15 de desembre l’alumnat de Tecnologia Industrial i Empresa de 2n de Batxillerat, va visitar la factoria que el Grup SEAT té a Martorell amb una producció diària al voltant dels 2000 vehicles. Durant l’activitat, vam poder visitar els tallers de xapa –altament robotitzats per temes de seguretat, precisió i control de qualitat- on s’uneixen les parts que formaran  l’esquelet del vehicle. Després del procés de protecció i pintura, vam poder veure la cadena de muntatge final que permet fabricar els automòbils basant-se en el sistema “Just in time”, recolzat per centenars de proveïdors del mateix complex industrial que subministren contínuament tots els elements necessaris. També vam poder comprovar la innovació que està aplicant l’empresa amb els temes d’ergonomia, amb taules de treball i carrets d’eines assistits o exoesquelets per minimitzar els efectes posturals en els treballadors, i com algunes d’aquestes millores provenen dels suggeriments dels empleats que la pròpia empresa incorpora.

Professorat acompanyant: Elena Carbonell i Joan Fonollosa  

 

,

Slam Poetry

Per tercera vegada els alumnes de 4t d’ESO participen al taller de Poetry Slam Barcelona. Artistes de renom internacional treballen amb els alumnes per desenvolupar aquella creativitat amagada. El punt de partida és el Romanticisme però qualsevol rebel·lió i injustícia hi té cabuda,…un èxit que ha fet que molts antics alumnes siguin seguidors de competicions de slam i que tornin a l’institut per recordar l’emoció.

 

IMG_4918